Boning og skuring

Begynner gulvet å få et nedslitt utseende? Underlag som utsettes for mye trafikk vil etter noe tid slites ned.

cleaning floor with machine

Begynner gulvet å få et nedslitt utseende? Underlag som utsettes for mye trafikk vil etter noe tid slites ned. Dette fører blant annet til at det mister sin glans og ser slitent ut. I tillegg vil slitasje på gulvet kunne ødelegge gulvet om det ikke blir behandlet. For å hindre at gulvet utsettes for skadelig slitasje er det derfor nødvendig å skure og bone gulvet. Dette vil gi et skinnende rent resultat, samtidig som det fjerner skitt og smuss slik at lokalet får et bedre inneklima. Ved boning av gulvet er det også mulighet til å velge om du ønsker en glatt eller matt finish. 

Vi tilbyr:

  • Skuring av gulv

  • Rengjøring av gulv

  • Boning av gulv

  • Vedlikehold av boning

Hvordan utfører vi skuring og boning av gulv?

For å kunne behandle gulvet blir det først skuret ned. Skuring fjerner alt av smuss og skitt, samt gammel voks eller polish som har ligget over gulvet. Det er viktig å fjerne den gamle overflatebehandlingen ved påføring av ny polish eller voks. Dette for å sikre en jevn påføring som ikke vil starte og smuldre opp etter polishen er lagt. Etter gulvet har blitt skuret skikkelig blir det rengjort og tørket. Når gulvet har blitt helt tørt påføres det opptil flere lag med boning, alt ettersom hva gulvet har behov for. Boning kan gjennomføres med en polish eller voks. Voks benyttes gjerne dersom gulvet påvirkes av mye bevegelse.

Boning fungerer som en beskyttende hinne for gulvet. Det betyr at slitasjen som gulvet blir utsatt for påvirker overlaget og ikke selve gulvet. Blir det for slitt vil derimot selve gulvet begynne å bli nedslitt, og etter en stund vil det måtte byttes ut om selve belegget blir for slitt. Nettopp derfor er det viktig å utføre jevnlig boning av gulvet. 

Boning av gulv kan utføres på ulike måter alt ettersom hva slags gulv som skal bones. Under rengjøring av gulvet brukes skånsomme produkter som ikke skader underlaget. Det er viktig å merke seg at det er ikke en standard boning som passer alle gulv. Skuremaskinen som benyttes kan ha ulike nivåer av grovhet og alt ettersom hva slags type underlag som skal behandles, blir det også brukt ulike rengjøringsmidler.

Det er anbefalt å utføre boning 1-2 ganger årlig. Dette kommer også an på hvor ofte gulvet er i bruk. Om det er et rom med lite trafikk kan det være nok å utføre vedlikehold av gulvet en gang i året. Etter gulvet er skuret ned og bonet vil det også være lettere å opprettholde det daglige renholdet. Boning av gulvet vil etterlate deg med et skinnende rent resultat og gi deg følelsen av nytt gulv. Behandling av gulvet er også langt mer sparsomt enn å bytte ut hele gulvet. Vær derfor nøye med vedlikeholdet av gulvet. 

Tilbud på renhold

Når du kontakter oss for et tilbud på renhold lager vi et komplett tilbud. Renhold hos oss inkluderer mange tilleggstjenester som kommer uten ekstra kostnad. Velger du å kjøpe renhold hos oss kan du få god rabatt på tjenester som hovedrengjøring og flyttevask. Vi gir kvalitetsgaranti på våre renholdstjenester.