Derfor skal du utføre byggvask

Er du i gang med et større byggeprosjekt? Byggvask holder arbeidsplassen ren og trygg. Les hvorfor byggvask er en kritisk del av byggeprosjektet her.

Har du startet på et nytt byggeprosjekt her i Vestfold eller i nærheten? Dersom du står som byggherre for et nybygg, større renoveringsprosjekt eller lignende, er du sikkert klar over at før noen kan flytte inn er det ditt ansvar å se til at boligen er rengjort etter kravene fra relevante forskrifter. Men det er ikke bare etter byggearbeidet er ferdig at det er viktig med renhold – tvert i mot. 

Løpende byggvask gir en tryggere arbeidsplass 

Arbeidet som foregår i forbindelse med nybygg innebærer blant annet ofte saging, sliping, sveising og mye annet som fører med seg skitt og smuss. Partikler og fibre fra byggearbeidet svever rundt og som oftest vil du se at nesten alt vil være dekket av støv. Dette er ikke bare uhyggelig å jobbe under, men kan også forårsake helseproblemer for de som utfører arbeidet. For å håndtere denne situasjonen er det lurt å sette opp en avtale om løpende renhold og ikke bare en avsluttende vask. I tillegg til å sørge for at arbeiderne jobber under trygge forhold, vil løpende renhold hindre at det oppstår fuktskader eller andre kjemiske skader i nybygget. 

Vi holder til i Sandefjord og kan utføre byggvask for prosjekter i hele Vestfold! Om du så er en privatperson med et større renoveringsprosjekt på gang eller en boligutvikler med et stort prosjekt på gang – vi hjelper deg! 

Hvordan fungerer løpende byggvask? 

Når du har bestemt deg for at det skal utføres jevnlig med renhold under byggeprosjektet er det viktig å finne et vaskebyrå som har kompetansen til å gjennomføre dette. En byggvask krever nemlig en egen kompetanse, både for å kunne navigere seg rundt på en arbeidsplass, men også for å vite hvordan partiklene skal fjernes slik at de ikke utgjør en risiko for helseplager. Byggvasken som foregår mens prosjektet er i gang vil i hovedsak fokusere på å fjerne farlige partikler, sørge for at det ikke ligger mye søppel på bakken eller andre ting arbeidere kan snuble i samt fjerne avfall fra byggeplassen. Dette vil også gjøre arbeidet med den siste avsluttende vasken enklere. 

Hva innebærer avsluttende byggvask? 

Når vi snakker om en avsluttende byggvask for et nybygg er dette en omfattende vask – langt mer omfattende enn den årlige julevasken. Som tidligere nevnt krever byggvask en egen kompetanse. Ved avsluttende byggvask skal nybygget bli vasket slik at det er mulig å flytte rett inn. Dette betyr at alt av farlige avfallsstoffer, partikler og andre helsefarlige rester fra byggearbeidet må være fullstendig fjernet. Hvordan den avsluttende byggvasken blir utført vil selvfølgelig være avhengig av hvordan bygget er designet, men en ganske standard plan for byggvask innebærer følgende: 

 • Kaste diverse utstyr som har blitt brukt under byggearbeidet (teip, plast, papp m.m.)
 • Fjerne avfall 
 • Støvsuge gulv og eventuelt tepper
 • Vaske av vegger og tak 
 • Vaske kjøkken og bad
 • Pusse vinduer, glass og speil 
 • Innvendig og utvendig vask av skuffer og skap 
 • Vask av lister, rammer, dører 
 • Metallelementer blir polert 
 • Rengjøre utsiden av ventilasjonssystemet 
 • Siste vask 

To omganger med avsluttende byggvask 

Siden et byggeprosjekt innebærer at det svever mange partikler i lufta betyr det også at noe kan legge seg selv etter en byggvask har blitt gjennomført. På grunn av dette velger mange å utføre avsluttende byggvask i to omganger. Ved å gjøre det i to omganger er du sikker på at absolutt alle støvpartikler blir fjernet. Når aller siste runde med rengjøring er ferdiggjort har du et nybygg klart til bruk! 

Lyst til å få på plass en avtale om byggvask? Ta kontakt med oss i dag! Vi holder til i Vestfold, men kan også ta på oss oppdrag andre steder!

Flere aktuelt saker

Vaskefirma Tønsberg

Behovet for rengjøring kan variere i stor grad. Dette er vi i Arkas klar over, og tilbyr derfor skreddersydde rengjøringsavtaler til bedrifter og private hjem.

Les mer »